Søvnapné kan gi barn ADHD-diagnose

24. juni 2012

Mange barn med ADHD kan trolig hjelpes med kirurgi, ettersom årsaken kan være obstruktiv søvnapné. Den vanligste grunnen til at barn har søvnapne er store mandler og falske mandler (polypper/adenoider).

Søvnapne gir stor risiko for bilulykker

27. april 2012

Personer med obstruktiv søvnapne har betydelig økt risiko for å havne i alvorlige bilulykker med personskade ifølge en studie på 1600 personer.

Screening for søvnapne kan spare store selskaper for millioner av kroner

25. april 2012

Store selskaper kan spare millioner av dollar i tapt produktivitet ved screening og behandling av ansatte som er i faresonen for obstruktiv søvnapné. Dette viser forskning som ble presentert på konferansen ”Sleep 2011” i Minneapolis, USA.

Snorkeskinne mot søvnapné

22. april 2012

 

Snorkeskinne (bittskinne) er en del av førstelinjebehandlingen for snorking og mild til moderat obstruktiv søvnapné, spesielt hos pasienter som ikke klarer å bruke CPAP (snorkemaske). Skinnen passer i munnen som en gom, litt på samme måte som det boksere bruker under kamp. Snorkeskinnen hindrer kollaps av tungen og bløtvevet i baksiden av halsen. Den skyver frem underkjeven og holder luftveiene åpne under søvn. Man gjør det samme på bevisstløse pasienter, skyver frem underkjeven, og får på denne måten tilstrekkelig luftinntak. Snorkeskinne kan brukes alene eller i kombinasjon med andre behandlinger for søvnrelaterte pustelidelser, slik som vektreduksjon, CPAP eller kirurgi.

 

Gode råd mot snorking

15. april 2012

Ettersom veldig mange snorker er det også flere som ønsker å tjene penger på snorking. Snorkespray, snorkesalve, snorkedrops og snorkeringer, alt dette selger godt fordi snorking kan være plagsomt. Mange ektepar må sove på separate soverom på grunn av sjenerende snorkelyd. Men hva fungerer egentlig mot snorking? 

 

 

Er snorking farlig?

15. april 2012

Snorking er lyd som lages under søvn dersom svelget er trangt. Omtrent 45% av den voksne befolkningen snorker innimellom, men 25% snorker regelmessig. Snorking øker med alder.