Søvnapné bedres i varmt soverom...

05. april 2012
  • font size decrease font size decrease font size increase font size increase font size
  • Print
  • Email
  • 34698 comments

...Men du sover bedre i et kaldt rom

 

Disse ganske så forvirrende resultatene kom forskere på Karolinska frem til etter å ha undersøkt søvn hos førti pasienter. Studien er publisert i det prestisjetunge tidsskriftet Sleep.

Deltagerne i studien sov tre netter i soverom med henholdsvis 16°C, 20°C og 24°C. Ingen av pasientene var under behandling for søvnapné, men alle hadde nylig fått diagnosen. Det viste seg at antall pustestans var høyest da de sov i 16°C og lavest i 24°C. Imidlertid sov pasientene en halv time lenger, hadde høyere søvneffektivitet og var mer opplagt på morgenen etter en natt i det kaldeste rommet i forhold til det varmeste.

Studien viser at det er en sammenheng mellom søvn og temperatur på soverommet, og det ser ut til at et kaldt soverom er det beste for de aller fleste. At søvnapné var verst i de kaldeste omgivelsene var kanskje uventet Resultatene er spennende og dette kan kanskje ha noe å si for hvordan man bruker og utformer behandlingsmetoder for søvnapné, spesielt CPAP (snorkemaske). Dersom man allerede bruker en CPAP-maskin bør resultatene være ganske entydige - kaldt soverom er best.

 

 


Kilde:  Sleep - www.journalsleep.org 

Rate this item
(1 Vote)

34698 comments

Leave a comment